SOMMAREN DÅ JAG BYGGDE ETT HUS

Gamla huset…

När jag köpte min kolonilott var den i ett mycket dåligt skick. Huset var i det närmaste fallfärdigt. Dörren gick inte att stänga. För att kunna ha dörren stängd måste jag ställa en stol framför den. Fönstret var ett öppet hål täckt av korrigerad plast. Som var rökskadat. Förmodligen av en utegrill. Taket och delar av väggarna var också av korrigerad plast. Inuti hade det mesta rasat samman. Och golvet bestod av ett enda stort lerigt hål.


… något upprustat

Här har jag rustat upp huset lite. I alla fall inuti. Jag började med att skura ur det riktigt ordentligt. Sen la jag ett golv av trallträ. Under golvet ligger tenar som jag fick från ett bygge strax intill. Sen satte jag plastad väv på innerväggarna för att dölja den korrigerade plasten. Sist ställde in lite möbler så att det gick att sitta där ifall det regnade. När det var gjort hade jag ett litet inflyttningsparty för familj och vänner. Och efter sommaren fick huset gå i vintervila.


…rivs och byggs upp på nytt!

Här river jag det gamla huset och bygger upp det på nytt. Jag hade fått ett så kallat renoveringslov. Det innebar att fick byta ut väggar och tak och sätta in nytt, men behålla stomme och golv. Till väggarna hade jag fått tillgång till överbliven grundmålad råspont. Det var sommaren 2015 och det var bara att sätta igång. Det jag är mest stolt över att jag gjorde allt själv, förutom taket som min svärson hjälpte mig med. Även efter denna sommar kom vintern och det nya huset fick vila sig.


Beggar om trädgård