Plommonsaft

Plommon

Så mycket plommon som i år har jag aldrig haft. Jag vet inte hur många kilo det blivit sammanlagt. Tidigare år har jag gjort marmelad av plommonen. Men eftersom det var så mycket i år och jag inte kan göra hur många marmelader som helst, försökte jag mig på att koka plommonsaft. Utöver marmelader förståss. Två flaskor blev det av 1 kilo bär.

Ingredienser:
1 kg plommon
7 dl vatten
4 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här:
Skölj, dela och kärna ur plommonen.
Lägg dem i en kastrull och tillsätt vattnet.
Låt koka tills plommonen kokat sönder.
Låt saften självrinna i c:a 1 timme.
Mät saften, tillsätt sockret och koka upp saften igen.
Låt den koka i några minuter tills sockret löst sig.
Häll upp saften på väl rengjorda varma flaskor.