Rabarberkyckling

Rabarberkyckling

Rabarber kan man använda till mer än att göra sylt, saft och paj på. Den passar alldeles utmärkt att ha i maträtter också. Till exempel tillsammans med kyckling.

RABARBERKYCKLING

    Ingredienser:
    4-5 kycklingfiléer
    Salt och vitpeppar
    2 stjälkar rabarber (4-5 dl)
    1 dl vatten
    1,5 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
    5 dl grädde
    1 msk flytande honung (kan uteslutas)
    1 tsk sambal oelek
    2 vitlöksklyftor
    Hackad gräslök

    Gör så här:
    Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
    Skär rabarber i grova bitar (skala först om skalet är tjockt). Lägg bitarna i ugnsformen.
    Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Blanda i grädde, sambal oelek och eventuellt honung. Pressa ner vitlök.
    Häll blandningen i ugnsformen.
    Tillaga mitt i ugnen 225° i c:a 20 min (tills kycklingen är helt klar).
    Toppa kycklingrätten med hackad gräslök. Servera med t ex ris och sallad.