
Rabarber kan man använda till mer än att göra sylt, saft och paj på. Den passar alldeles utmärkt att ha i maträtter också. Till exempel tillsammans med kyckling.
RABARBERKYCKLING
Ingredienser:
4-5 kycklingfiléer
Salt och vitpeppar
2 stjälkar rabarber (4-5 dl)
1 dl vatten
1,5 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
5 dl grädde
1 msk flytande honung (kan uteslutas)
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
Hackad gräslök
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
Skär rabarber i grova bitar (skala först om skalet är tjockt). Lägg bitarna i ugnsformen.
Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Blanda i grädde, sambal oelek och eventuellt honung. Pressa ner vitlök.
Häll blandningen i ugnsformen.
Tillaga mitt i ugnen 225° i c:a 20 min (tills kycklingen är helt klar).
Toppa kycklingrätten med hackad gräslök. Servera med t ex ris och sallad.