Min blogg

Dagens bukett

Dagens bukett

Daggkåpan håller tyvärr på att blomma ut för säsongen. Så jag passade på att göra en bukett av daggkåpa tillsammans med Astilbe, som blommar som bäst nu.

Rabarbermojito

Rabarbermojito

Varför inte servera en rabarbermojito som fördrink till sommarfesten? Lite sötsyrlig smak med en vacker ljusröd färg. Rabarbersirapen, som man använder, passar även bra till att smaksätta tårtfyllningar och desserter med. Eller ringla över glass eller pannkakor. RABARBERSIRAP Ingredienser: 500 gr rabarber 3 dl strösocker socker Gör så här: Skiva rabarbern och lägg den i…
Läs mer

Pioner

Pioner, pioner, pioner

Älskar pioner! Och nu blommar de som bäst. Tyvärr är pionernas blomningsperiod kort. På ett par veckor kan den vara över. Så det gäller att passa på att njuta nu, medan man kan. Här ett smakprov från vårt koloniområde.

Dagrens bukett

Dagens bukett

Dagens bukett blir en bukett av prästkragar och daggkåpa, som får pryda mitt soffbord under midsommarhelgen! Prästkragarna kommer från dikesrenen. Och daggkåpan från min kolonilott.

Vattenblänk

Vattenblänk av blomfat

Ett vattenblänk, som Ernst Kirchsteiger brukar kalla det för, gör man lätt av ett blomfat och några stenar. Blomfatet köpte jag för en billig penning i en blomsterbutik som skulle läggas ned. Och stenarna kommer från en bostadsrättsförening i stan, som skulle göra om sin innergård och gav bort den gamla stenbeläggningen. Om fåglarna använder…
Läs mer