![Röda krusbär](https://i0.wp.com/katarinaskolonilott.se/wp-content/uploads/2018/11/krusbar_roda-1.jpg?fit=800%2C530&ssl=1)
Var det några som gillade extremhettan denna sommar, så var det mina krusbär! I år blev det massor av dem, både av de gröna och de röda. Jag tycker alltid att det är svårt att hitta nåt bra att göra av krusbär. Men i år prövade jag att göra marmelad av de röda krusbären. De är något sötare än de gröna. Den blev jättegod!
![Krusbärsmarmelad](https://i0.wp.com/katarinaskolonilott.se/wp-content/uploads/2018/11/krusbarsmarmeladx.jpg?resize=300%2C380&ssl=1)
RÖD KRUSBÄRSMARMELAD
Ingredienser:
500 gr krusbär
500 gr Danzukker syltsocker
Gör så här:
Skölj krusbären.
Koka dem i ca 3 minuter.
Mixa krusbären lite slarvigt så att det blir lite bitar kvar.
Blanda i syltsocker.
Låt koka ca 10 min.
Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut dem.
Förvara burkarna svalt.
Recept från: Danzukker