ÅRETS KRUSBÄR

Var det några som gillade extremhettan denna sommar, så var det mina krusbär! I år blev det massor av dem, både av de gröna och de röda. Jag tycker alltid att det är svårt att hitta nåt bra att göra av krusbär. Men i år prövade jag att göra marmelad av de röda krusbären. De är något sötare än de gröna. Den blev jättegod! Jag passade också på att göra krusbärsdricka. Nåt jag heller aldrig gjort förr. Den blev också jättegod!

Krusbärsdricka

Krusbärsdricka2 l krusbär
3 l vatten
30 gr citronsyra
5 dl socker per liter avrunnen saft

Frys krusbären i några dygn. Strö över citronsyran. Koka vattnet och häll det – hett – över krusbären. Låt detta stå i ett dygn. Sila och rör ned sockret. Häll upp på väl rengjorda kalla flaskor.


Röd krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmeladkkkkk