Min kolonilott

(Sidan under ombyggnad)Jag brukar beskriva min kolonilott som ”Trashy Chic”, en travestering av uttrycket ”Shabby Chic”, eftersom lotten till största delen är anlagd med hjälp av skräp ”Trash”, men ändå snygg ”Chic”. Jag har använt mig av sånt som folk har slängt, saker jag hittat på soptippar, utrangerat material jag fått av nån kolonigranne eller annat material som jag återvunnit.

Lotten ligger på Söderbrunns koloniområde på Norra Djurgården. Området består av 200 odlingslotter. Vi har endast små bodar, inga sommarstugor alltså. Ingen el eller rinnande vatten heller. Vatten hämtar vi från vattenposter, som finns utplacerade på området. Marken, som föreningen arrenderar, ägs av Kungl. Djurgårdsförvaltningen, och ligger i Ekoparken, världens första nationalstadspark.

Det är en förhållandevis liten lott, inte mer än c:a 100 kvm stor. På den odlar jag i huvudsak grönsaker, bär och perenner. Jag har inga träd – förutom ett litet plommonträd – eftersom lotten är så pass liten och trädrötter tar upp mycket av markens näring och vatten. Och så har jag några buskar. Och en liten gräsmatta på var sida om huvudgången. Jag gillar gräs! Jag har det bland mina planteringar också, istället för barkmull, som jag tycker kan se lite sterilt och onaturligt ut. Visst, det är lite pyssligare att hålla efter. Men det är det värt! Och det är ju inte fråga om några större ytor.