Mina bär & frukter

Vita vinbär

VITA VINBÄR

Vita vinbär brukar jag göra saft av. De har en något mildare smak än den röda vinbär har.

SVARTA VINBÄR

Svart vinbärssaft har jag älskat ända sen jag var barn. Därför är det självklart för mig att ha svarta vinbär i min trädgård. Köpte en ny buske i år, men den verkar tyvärr inte ta sig. Så kanske får jag satsa på ännu en ny näta år.

Röda vinbär

RÖDA VINBÄR

Jag har köpt en ny röda vinbärsbuske som förhoppningsvis kommer att kunna ge bär nästa år.

HALLON

Gjorde mig av med alla hallonbuskar förra året. De var gamla, bären blev mindre och mindre för varje år och till slut så små att de knappast gick att plocka dem utan att det blev mos av dem. Men jag kommer att köpa nya nästa år.

KRUSBÄR

Krusbär är också en traditionell bärsort på en kolonilott. Jag brukar göra paj och marmelad av dem.

SMULTRON

Smultron har jag naturligtvis också. Det är också nåt som påminner mig om min barndom.

PLOMMON

Min plommonsort heter Opal. Inte helt lätt med plommon. De får lätt allehanda sjukdomar. Men lyckas man hålla plantan någorlunda fri från dem, kan man se fram emot en skörd av utsökta frukter. Både att äta som de är och att göra sylt eller paj på.