Mina grönsaker & rotfrukter

Jag odlar inte särskilt mycket grönsaker och rotfrukter. Samma sak med ärtor och bönor. Min mage tål det inte särskilt bra. Denna säsong, år 2023, odlar jag dessa grönsaker och rotfrukter.

RABARBER

Fanns på lotten när jag köpte den. En otroligt god sort! Inte så sur som rabarber brukar vara. Istället har den nästan en liten sötma i sig. Tyvärr vet jag inte namnet på den. Men växer så det knakar gör den varje år.

Elefantlök

ELEFANTLÖK

Försökte mig på att odla Elefantlök som jag satte förra året, men det gick visst inte så bra. Denna knippe lökar blev inte ens lika stor som en ensam elefantlök. Smaken skall i alla fall vara mildare än vanlig vitlök. Med med en söt smak, som ett mellanting av purjo- och vitlök.

POTATIS

I år har jag satt potatis som jag fått av min kolonigranne Marre. Cherie heter sorten.

Tomater

TOMATER

I år tog jag mig för att driva upp tomater från frön. Sex plantor sparade jag. Resten gav jag bort. Bland annat har jag odlat körsbärstomaten Garderners delight, en sort som Monty Don i BBCs trädgårdsprogram Gardeners word, brukar rekommendera.

Palmkål

PALMKÅL

Även kallad svartkål.

Sötpotatis

SÖTPOTATIS

I år gör jag ett försök att odla sötpotatis. Hitta sex stycken plantor för en billig peng på Lidl.