Mina grönsaker & rotfrukter

Jag odlar inte särskilt mycket grönsaker och rotfrukter. Samma sak med ärtor och bönor. Min mage tål det inte särskilt bra. I år använde jag dessutom marken där jag brukar odla morötter och potatis, till att anlägga en äng istället. Så denna säsong, år 2022, odlar jag endast dessa grönsaker och rotfrukter.

RABARBER

Fanns på lotten när jag köpte den. En otroligt god sort! Inte så sur som rabarber brukar vara. Istället har den nästan en liten sötma i sig. Tyvärr vet jag inte namnet på den. Men växer så det knakar gör den varje år.

Vitlök

VITLÖK

Ingen vitlök smakar så gott som den egenodlade! Jag brukar sätta så pass många att det räcker till mig och mina barn.

POTATIS

Jag odlar som sagt ingen potatis i år. Men sonen, som är min medodlare, har en odlingslåda där han har satt potatis.

Tomater

TOMATER

Hade inte tänkt ha några tomater i år. Men så sålde Lidl 3 för bara 99 kr. Och det kunde jag inte motstå! De växer i vart fall så det knakar och det ser ut att bli en god skörd.