Rabarbermojito

Rabarbermojito

Varför inte servera en rabarbermojito som fördrink till sommarfesten? Lite sötsyrlig smak med en vacker ljusröd färg. Rabarbersirapen, som man använder, passar även bra till att smaksätta tårtfyllningar och desserter med. Eller ringla över glass eller pannkakor.

RABARBERSIRAP

Ingredienser:
500 gr rabarber
3 dl strösocker socker

Gör så här:
Skiva rabarbern och lägg den i en kastrull med socker och vatten.
Låt koka upp och sjud i c:a 20 min.
Sila och pressa ur vätskan ordentligt ner i en bunke.
Förvara i burk eller flaska med tättslutande lock i kylen.

RABARBERMOJITO

Ingredienser
4 cl ljus rom
3 cl limejuice
3 cl rabarbersirap
4 cl sodavatten
C:a 10 st mynta
Krossad is

Gör så här:
Häll limejuice och rabarbersirap i ett glas.
Lägg i myntan i glaset.
Stöt myntabladen lite lätt med en muddlare eller annat trubbigt föremål så att de släpper ifrån sig sina aromer.
Tillsätt rom och fyll glaset med krossad is.
Tillsätt sodavatten och rör om.
Garnera förslagsvis med sugrör, en kvist mynta och rabarber.