Sirap av syrener?

Syrener

Få blommor är väl så vackra som just syrener! De inte bara doftar gott, de smakar gott också. Här i Stockholmstrakten har de redan blommat ut, men längre upp i landet blommar de fortfarande. Här kommer ett recept på syrensirap. God att ringla på pannkakor, att använda som smaksättning i en kräm eller mousse, eller att bara vända runt jordgubbar i och servera till glass. Vill man ha en intensivare färg kan man ta med några blåbär.

SYRENSIRAP

Ingredienser:
2,5 dl vatten
2,5 dl socker
2,5 dl syrenblommor

Gör så här:
Blanda socker och vatten i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning tills sockret löst sig.
Tillsätt de sköljda och rensade blommorna samt eventuella blåbär.
Låt puttra i 10 minuter.
Sila bort blommor och bär och häll upp sirapen på flaska.
Förvara i kylskåp.
Recept från: Mitt kök

Skriv ut receptet