Svart vinbärslikör

Svarta vinbär

Tyvärr gav min svarta vinbärsbuske högst minimal skörd i somras, några enstaka bär bara. En av mina kolonigrannar lät mig då plocka de sista svarta vinbären på en hennes lott. Det räckte precis till att göra en flaska svart vinbärslikör, Créme de cassis, av dem. Vill man ha mer likör än vad jag kunde göra, så är det bara att dubbla mängden ingredienser.

Svart vinbärslikör

Ingredienser:
1/2 l svarta vinbär
250 gr socker
3 dl vodka

Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Lägg bär, socker och vodka i en flaska eller burk som kan förslutas med ett lock.
Låt den stå i cirka tre veckor.
Skaka burken då och då.
Sila och smaka av, tillsätt eventuellt lite mer socker.
Häll upp på rengjord flaska.
Låt likören mogna i ytterligare 3 veckor.

Skriv ut receptet