Marmeladkulor av rabarber

Marmeladkulor av rabarber

Jag hade lite rabarber kvar i frysen sen i somras som jag gjorde marmelad av. Tyvärr blev konsistensen alldeles för fast för att fungera som marmelad. Men istället för att slänga den, gjorde jag små kulor av den, som jag sedan rullade i strösocker. Små marmeladkulor. De blev jättegoda! Och en bra present att ge bort så här i juletider.

MARMELADKULOR AV RABARBER

Ingredienser:
300 gr rabarberstjälkar
300 gr syltsocker
1/2 st citron, skal och saft
1 msk riven färsk ingefära

Gör så här:
Skär eller klipp rabarbern i mindre bitar, c:a 1-2 cm långa.
Lägg dem i en tjockbottnad kastrull.
Tvätta citronen, riv det gula skalet, pressa ur saften.
Skala och riv ingefäran.
Blanda ned citronskalet, citronsaften och ingefäran i kastrullen.
Häll i sockret och rör om.
Låt koka i c:a 10 minuter.
Häll upp rabarbern i en väl rengjord och varm burk.
Ställ burken i kylskåp att kallna över natten.
Gör små kulor av rabarbern och rulla dem i strösocker.
Förvara dem kallt.
Modifierat recept från: kokaihop.se.

Skriv ut receptet