Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Är det nån av mina växter som är trogen och växer som sjutton varje år, så är det rabarbern! Vare sig det är bra väder eller inte, varmt eller kallt, soligt eller regnigt! Inte ens sommarens extremhetta bekymrade den det minsta. Det kom lika mycket rabarber i år som det brukar göra. Jag brukar alltid göra saft på rabarbern. Men i år passade jag på att göra även marmelad. Den blev jättegod! Och passar både på frukostmackan och ostbrickan.

RABARBERMARMELAD

Ingredienser:
600 gr rabarberstjälkar
600 gr syltsocker
1 st citron, skal och saft
2 msk riven färsk ingefära

Gör så här:
Skär eller klipp rabarbern i mindre bitar, c:a 1-2 cm långa.
Lägg dem i en tjockbottnad kastrull.
Tvätta citronen, riv det gula skalet, pressa ur saften.
Skala och riv ingefäran.
Blanda ned citronskalet, citronsaften och ingefäran i kastrullen.
Häll i sockret och rör om.
Låt koka i c:a 10 minuter.
Häll upp rabarbern i väl rengjorda och varma burkar.
Förvara den kallt.
Recept från: kokaihop.se